Geschiedenis van Flammkuchen en… van flammkuchen. 

Het merk Flammkuchen België & Luxemburg werd ontwikkeld door Francis Leroy, expert in het bedenken van franchiseconcepten in heel Europa, zoals Pizza Hut, KFC, Chi-chi’s, enz.

Contacteer ons

Concept

Onze geschiedenis

We hanteren eenvoudige werkmethoden en werken met kwaliteitsproducten, met een gedegen marketingsysteem. Dit maakt het concept zo interessant. De investeringen zijn zeer beperkt, dankzij de vereenvoudiging van de activiteiten rond flammkuchen. Het concept kan als een verkooppunt worden beheerd, dankzij onze meeneemgerechten. Ons allereerste restaurant opent zijn deuren in Sint-Renelde - Tubeke, in Waals-Brabant.

Geschiedenis van flammkuchen

Flammkuchen zijn een traditioneel gerecht uit de Elzas waarbij feesten, gezelligheid en grote tafels centraal staan! Wie heeft er nog nooit met een groep vrienden of onder familie genoten van warme flammkuchen die recht uit de oven kwamen? Zo zijn flammkuchen immers het lekkerst !


Flammkuchen zijn van oorsprong een boerengerecht op basis van brooddeeg, met een rechthoekige of ronde vorm. Die wordt dan bedekt met een mengsel van zware room en kwark, spekblokjes, uien en vervolgens gekruid met peper en zout. Het recept verschilt vaak van dorp tot dorp, maar de verschillen zijn klein en hebben enkel te maken met de vorm, het roommengsel, de kwark en kruiding.

Eens de flammkuch bereid is, wordt hij op steen gebakken, in een houtoven. Vroeger werden ze in een broodoven gebakken, toen het nog te warm was om het brood te pakken; dat was de ideale temperatuur om flammkuchen te bakken: 2 à 3 minuten voor een optimaal resultaat!

Contacteer ons om uw bestelling te leveren of af te halen,
of om uw tafel te reserveren!

Contacteer ons